AV MULTIMEDIA d.o.o.


NOVOSTI

ORPHEO OTG Za potrebe simultanog prevođenja u RBC u Beranama isporučena je ORPHEO OTG oprema

26.10.2023

Po donaciji MNE-KOS IPA Cross-Border Cooperation Programme je, za potrebe Regionalnog biznis centra u Beranama - Crna Gora, isporučena OTG oprema našeg principala ORPHEO. Oprema je namenjena korišćenju kao jednostavan prenosni sistem simultanog prevoda prvenstveno u sali, a potom i na drugim mestima gde RBC organizuje svoje programe.


Motorola DP 1400 AV MULTIMEDIA podržala izdanje i promociju knjige MATEMATIKA: NAUKA ILI KÔD

15.10.2023

Zajedno sa edukativnim centrum OREC podržali smo štampanje i promociju knjige MATEMATIKA: NAUKA ILI KÔD koja se pojavila u izdanju izdavačke kuće PALEJA, preko čije internet stranice se može nabaviti za ceo EX-YU region. Dana 27. septembra 2023. održana je vrlo posećena promocija knjige u Vukovoj zadužbini u Beogradu sa eminentnim gostima koji su govorili o knjizi. Sa prezentacije je objavljen kompletan video snimak na Youtube kanalu, a u prilogu ove informacije se može videti kratak video zapis sa događaja koji je privukao veliku pažnju. Knjiga je, inače, izložena na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu.


Motorola DP 1400 Za potrebe kompanije Johnson Electric d.o.o. u Nišu isporučeni ROOMZ paneli

06.09.2023

Kompanija JOHNSON ELECTRIC u radu na svim svojim lokacijama koristi panele sistema ROOMZ za rezervaciju i kontrolu zauzetosti konferencijskih sala. Za Johnson-ov značajan pogon, otvoren u Nišu pre desetak godina, isporučili smo početkom septembra kompletne ROOMZ tablete sa priborom za pet sala.


Arena Novi Sad Silver screen ekrani za tri male sale multipleks bioskopa ARENA u Novom Sadu

14.07.2023

Ekrani čuvene firme HARKNESS tipa silver screen isporučeni su i montirani u tri preostale, male sale multipleks bioskopa ARENA CINEPLEX u Novom Sadu. I za ovu isporuku, kao i prošlogodišnju vezanu za tri velike sale, sredstva je obezbedio Filmski centar Srbije po svom konkursu za digitalizaciju bioskopskih sala u Srbiji iz 2022. godine.


Motorola DP 1400 Isporuka 20 radio stanica MOTOROLA za SPOTLIGHT produkciju, Beograd

14.06.2023

Za potrebe produkcijske kuće SPOTLIGHT iz Beograda, isporučeno je za njihove potrebe dvadeset ručnih analognih radio stanica MOTOROLA DP1400 sa dodatnim priborom.


EPSON EB-W06 DC projektor sa dodatnom opremom za KC “Drainac”, Blace

24.05.2023

Na osnovu sredstava dobijenih na konkursu za digitalizaciju Filmskog centra Srbije prošle, 2022. godine za isporuku i ugradnju laserskog BARCO projektora, na javnom tenderu je dobijen ovaj projekat. Lokalna samouprava koja je na konkursu obećala podršku na projektu je dodatno obezbedila sredstva za opremu za pasivnu 3D projekciju koja uključuje i uređaj za UV dezinfekciju korišćenih 3D naočara. Osim toga, angažovala je kvalifikovanog Nadzornog organa koji je za račun Naručioca proverio kvalitet i stanje prethodno isporučene opreme. Izveštaj sačinjen pri prvom pregledu pokazao je neke manjkavosti u isporučenom audio sistemu, kao i ugrađenom ekranu.

Na osnovu preporuka iz izveštaja Nadzornog organa, Naručilac je izvršio neke manje dodatne radove u sali i projekcionoj kabini. Za veći deo dodatnih radova je dobijena dopunska ponuda sa naše strane kao aktivnog Izvođača. Nakon što je lokalna samouprava obezbedila dodatno finansiranje, aneksom ugovora definisane su i sprovedene bitne korekcije u postojećem audio sistemu. Zamenjen je isporučeni audio processor odgovarajućim novim digitalnim JBL modelom baziranom na DOLBY standardima. Audio sistem je dopunjen sa nedostajućim surround zvučnicima uz odgovarajuću instalaciju i audio pojačavač. Za frontalne zvučničke skupine i subwoofer-e iza platna isporučeni su mobilni nosači koji omogućavaju adekvatno poziociniranje tokom projekcije.


EPSON EB-W06 Video projektori za potrebe Vojske Srbije

14.02.2023

Za potrebe edukacije određenih odelenja u sastavu Vojske Srbije a na osnovu dobijenog tendera koji je raspisan prošle 2022. godine, isporučeno je osamdeset EPSON video projektora sa kompletnim priborom.

Isporučeni su najnoviji modeli u zahtevanoj gami projektora tipa EPSON EB-W06 sa izuzetnim odnosom performanse/cena.


ROOMZ desk sensor HOLYCODE dobio proširenje ROOMZ sistema

20.01.2023

Beogradski office renomirane software-ske kompanije HOLYCODE iz Švajcarske dobio je proširenje postojećeg ROOMZ sistema za kontrolu upotrebe konferencijskih prostora. Isporučeno je deset ROOMZ-SENSOR-003-D-PRO senzora namenjenih za kontrolu zauzetosti zajedničkih radnih mesta od strane više korisnika.


Konferencijski sistem za salu Gradske uprave grada BoraKonferencijski sistem za salu Gradske uprave grada Bora

20.01.2023

Gradska uprava grada Bora je početkom godine donela odluku o zameni postojećeg zastarelog i neispravnog konferencijskog sistema u velikoj sali Skupštine grada. Iako je procedura raspisivanja tendera i donošenje odluke potrajalo, krajem godine je isporučena kompletna oprema a na samom početku 2023. godine izvršena montaža i puštanje u rad sa obukom korisnika. Isporučena je najnovija generacija nastonih konferencijskih jedinica našeg principala, kompanije TAIDEN. Ukupno 40 jedinica od kojih je jedna za predsedavajućeg, a jedna za govornicu povezane su na centralni uređaj kojim se upravlja pomoću računara na kome je instaliran odgavarajući software. Sistem, osim govora sa mesta ili sa govornice, omogućava prijavljivanje odbornika, ali i glasanje i prikazivanje rezultata na velikom ekranu dijagonale 65”. Istovremeno se, za potrebe lokalnog TV programa, obezbeđuje audio signal zajedno sa video signalom sa rezultatima glasanja.


motorizovano platnoIsporučeno i montirano motorizovano platno za CzK u Despotovcu

20.12.2022

Zahvaljujući sredstvima Filmskog centra Srbije, Centar za kulturu “Sveti Stefan – Despot srpski” iz Despotovca je, prema projektu koji je urađen prošle godine, nabavio motorizovano bioskopsko platno. Platno formata 8 x 4,5 m proizvodnje italijanske kompanije SCREENLINE sa kojom imamo višegodišnju saradnju, isporučeno je Centru i instalirano pred kraj 2022. godine. Time je za ranije rekonstruisanu salu u Despotovcu započeo proces takozvane preddigitalizacije koji će biti nastavljen ove godine.


SCATT sistemSCATT sistem za KPZ Požarevac - Zabela

10.12.2022

Po dobijenom tenderu a za potrebe streljačkog treninga čuvarske službe Kazneno popravnog zavoda Zabela isporučen je i stavljen u funkciju novi model SCATT sistema sa bežičnom WiFi vezom tipa SCATT MX-W2.


Silver screen ekrani za tri najveće sale multipleks bioskopa ARENA u Novom Sadu

13.10.2022

Ekrani čuvene firme HARKNESS tipa silver screen isporučeni su i montirani u tri najveće sale multipleks bioskopa ARENA CINEPLEX u Novom Sadu. Poseban poduhvat je predstavljala montaža najvećeg od ekrana, vidnog formata 12,5 x 5,3 m,  za koju je u kritičnom momentu bilo angažovano čak 10 ljudi.


XPAND 3D naočari za bioskopske projekcije u višenamenskoj sali u Mladenovcu

10.08.2022

Tokom avgusta nastavljena je saradnja sa Ustanovom centar za kulturu i turizam u Mladenovcu. Za ranije ugrađeni aktivni 3D sistem firme XPAND isporučena je količina od po 50 naočara za odrasle i za decu.


Bioskopska sala Doma kulture u Čajetini

30.07.2022

Konačno je, uz sve isporuke krajem prethodne i početkom ove godine (akustička i protivpožarna vrata, 220 bioskopskih sedišta, motorizovano platno, audio sistem baziran na DOLBY CP 950 procesoru i opremi JBL/CROWN), u višenamenskoj dvorani CK u Čajetini izvršena montaža najvažnijeg elementa digitalnog bioskopskog sistema. Isporučen i ugrađen je DCI laserski projeKtor BARCO SP2K-11 četvrte generacije sa pripadajućom opremom i XPAND TWO aktivnim sistemom za 3D projekcije. Ovim je bioskopski deo višenamenske sale u KC Čajetina u potpunosti kompletiran i stavljen u punu funkcionalnost.

10.01.2022

Uz dvoja akustička i protivpožarna vrata na objekat je isporučeno i ugrađeno 220 bioskopskih sedišta. Motorizovano platno italijanske kompanije SCREENLINE je tipa LODO TENSIONED dimenzija 6,7 x 3,2 m i specijalno je napravljeno za korišćenje sa višekanalnim bioskopskim audio sistemima prema standardima za digitalno bioskopsko prikazivanje (DCI). Audio sistem je baziran na aktuelnom audio procesoru filmskog zvuka DOLBY CP 950 sa 7 + 1 audio kanala. Frontalni i surround zvučnički sistemi su realizovani opremom svetskog proizvođača JBL i pomoću pojačavača čuvene kompanije CROWN. Ukupno tri frontalna, jedan subwoofer i 14 okružujućih zvučničkih sistema omogućava savršenu reprodukciju filmskog zvuka u višenamenskoj dvorani DK u Čajetini.


XPAND 3D radijator za bioskopske projekcije u višenamenskoj sali u Mladenovcu

20.10.2021

Tokom oktobra nastavljena je saradnja sa Ustanovom centar za kulturu i turizam u Mladenovcu. Ovom prilikom isporučen je centralni uređaj aktivnog bioskopskog 3D sistema kompanije XPAND, koji je isporučen i aktivan u nekoliko bioskopskih ili multimedijalnih dvorana u Srbiji.


ROOMZ oprema za HOLYCODE

01.10.2021

Tokom septembra je isporučena i montirana oprema iz programa kompanije ROOMZ jednoj od najpropulzivnijih IT kompanija u Srbiji, firmi HOLYCODE. Deset od dvanaest njihovih konferencijskih sala u njihovom spektakularnom poslovnom prostoru na Novom Beogradu opremljeno je ROOMZ displejima i senzorima pristupa. Isporučena oprema omogućava inteligentno upravljanje booking sistemom za sastanke i distribuciju informacija o statusu zauzetosti sala.


ROOMZ

01.09.2021

Tokom avgusta postali smo zastupnik za teritoriju Srbije i zemalja u okruženju za Švajcarsku kompaniju ROOMZ. Ova kompanija je specijalizovana za proizvodnju opreme (hardware & software) za upravljanje inteligentnim poslovnim prostorima, salama za sastanke i obezbeđenju rešenja u domenu edukacija. U svojim referencama ROOMZ navodi impresivnu listu IT kompanija, edukativnih institucija iz zapadne Evrope kao razgranatu mrežu partnera širom sveta u koju se od sada ubraja i naša firma.


Pokretno bioskopsko platno i višekanalni audio sistem za višenamensku salu u Aranđelovcu

15.05.2021

Sredinom maja montirano je motorizovano platno I višekanalni biosopski audio sistem u multimedijalnoj sali  “Dvorana PARK” Centra za kulturu i obrazovanje u Aranđelovcu. Platno je dimenzija 8,7 x 4,9 m i specijalno je napravljeno za korišćenje sa višekanalnim bioskopskim audio sistemima prema standardima za digitalno bioskopsko prikazivanje (DCI). Audio sistem je zasnovan na najmodernijem audio procesoru filmskog zvuka DOLBY CP 950 sa svojih impresivnih 7 + 1 audio kanala kao prvi u Srbiji. Frontalni i surround zvučnički sistemi su realizovani opremom svetskog proizvođača JBL i realizovani pomoću pojačavača čuvene američke kompanije CROWN. Ukupno tri frontalna, dva subwoofer I 14 okružujućih zvučničkih sistema omogućava savršenu reprodukciju filmskog zvuka u velikoj višenamenskoj dvorani. Više detalja u prilogu RTV Šumadija ovde.


Pokretno bioskopsko platno za višenamensku salu u Mladenovcu

10.05.2010

Početkom maja montirano je motorizovano platno u multimedijalnoj sali Ustanove centar za kulturu i turizam u Mladenovcu. Platno je dimenzija 7,7 x 4,4 m i specijalno je napravljeno za korišćenje sa višekanalnim bioskopskim audio sistemima prema standardima za digitalno bioskopsko prikazivanje (DCI). Nabavka i ugradnja ovog platna omogućila je Centru kvalitetniju bioskopsku sliku kao i značajno unapređenje i olakšanje u korišćenju njihove višenamenske dvorane.


PROJEKAT DIM (DIGITAL INTERACTIVE MEDIA)

30.12.2020

Još početkom 2019. godine AV Multimedia je sa partnerima pokrenula projekat DIM®. Radi se o projektu digitalne interaktivne aplikacije za manipulaciju medijima, koju je moguće implementirati na internet, bioskopskim ili TV platformama. Primena DIM® tehnologije je višestruka i detaljnije objašnjena na stranici www.dim.technology. Jedna od mogućih primena DIM® tehnologije za kreiranje interaktivnog kviza realizovana je kao potpuno funkcionalan demo o čemu se možete informisati na sajtu https://kotozna.rs/ . Za više informacija nam se možete obratiti elektronskom poštom ili telefonom.


ISPORUKA SISTEMA DIGITALNOG AUDIO VODIČA ZA STOPIĆA PEĆINU

23.12.2020

Pred kraj godine je za potrebe Turističke organizacije Zlatibor isporučena oprema audio guide sistema od našeg principala, francuske kompanije ORPHEO tipa Mikro LX. Sistem je sastavljen od 30 jedinica zahvaljujući kojima se korisniku, posetiocu neke muzejske postavke, emituju zvučni zapisi sa informacijama o predmetu interesovanja na jeziku koji izabere. Sistem je namenjen za Stopića pećinu, jednu od najinteresantnijih lokacija u okolini Zlatibora, najposećenije srpske planine. Ova destinacija bila je, prema podacima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija najčešće posećena turistička destinacija u Srbiji tokom 2020. godine.


Instalacija kongresnog sistema TAIDEN za MUP

05.11.2020

U prvoj polovini novembra izvršena je montaža i puštanje u rad ranije isporučenog konferencijskog sistema HCS-4100 našeg principala, kompanije TAIDEN. Oprema je instalirana u velikoj sali zgrade MUP Republike Srbije u Beogradu.


UL2 asocijacija

25.08.2020

Sa posebnim zadovoljstvom želimo da obavestimo sve svoje partnere da je naša firma krajem avgusta, bez obzira na dramatično stanje u vreme Covid-19 pandemije, postala aktivni član asocijacije UL2. Ova asocijacija je osnovana od strane jedne od najznačajnijih svetskih kompanija iz Kine za proizvodnju svih vrsta LED ekrana UNILUMIN, zajedno sa njenim najvažnijim partnerima iz celog sveta. Osnovni zadatak asocijacije je primena najnovijih tehničkih i tehnoloških rešenja u razvoju LED ekrana za potrebe audio, video i multimedijalne industrije. Povezanost u ovo udruženje će našu firmu držati stalno informisanom u ovoj oblasti i omogućiti nam pristup up-to-date tehnologijama i pre njihove oficijelne implementacije.


Proširenje postojeće virtuelne streljane u Vojnoj akademiji

07.07.2020

Dana 7. Jula 2020., nakon višemesečnog kašnjenja, između ostalog i zbog poznate situacije sa vanrednim stanjem zbog pandemije, puštena je u rad proširena virtuelna streljana u okviru Vojne Akademije u Beogradu proizvedena od našeg partnera VirTra. Proširenje je omogućilo istovremeni rad sa više streljačkih pozicija (15 umesto 5) dodavanjem dva nova klastera. Osim toga, povećan je broj tipova, kao i ukupan broj raspoloživog individualnog streljačkog naoružanja predviđenog za korišćenje u VA, ali i prateće opreme. Unapređenjem postojeće programske podrške na višu verziju, dobijeno je značajno proširenje mogućnosti sistema u celini.


Bioskopski projektor i 3D projekciona oprema za OKC Zlatibor

28.02.2020

Nakon prošlogodišnje isporuke i ugradnje bioskopske audio opreme i motorizovanog platna za višenamensku salu OKC Zlatibor, na tenderu smo dobili terminalnu fazu opremanja sale DCI projektorom. Isporučen je i urađen laserski bioskopski projektor BARCO DP2K-10SLP sa 3D sistemom tipa XPAND, odgovarajućem za salu i odabrani projektor. Sredstva za nabavku predmetne opreme obezbeđena su delom preko konkursa Filmskog centra Srbije od prošle godine, a delom sredstvima lokalne samouprave opštine Čajetina. Ovom isporukom je u potpunosti zaokružena tehnološka celina bioskopa u okviru multidisciplinarne sale Centra.


Štampači za Brajevu azbuku za potrebe Saveza slepih Vojvodine

25.02.2020

Krajem februara je u prostorije Saveza slepih Vojvodine u Novom Sadu isporučeno tri kompleta štampača za Brajevu azbuku čuvene Švedske firme Index Braille. Štampači su A4 formata i tipa Everest-D V5 a povezani su sa personalnim računarom preko specijalizovanog softvera Translator-DBT firme Duxbury systems Inc.  iz SAD.


Pokretno platno za višenamensku salu OKC na Zlatiboru

15. 07.2019

Za potrebe novootvorene multifunkcionalne sale Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru isporučeno je i montirano motorizovano bioskopsko platno. Uz njega je isporučena oprema za postavljanje frontalnih bioskopskih zvučničkih skupina iza platna a koje su isporučene i puštene u rad nekoliko meseci ranije.  Kao i prethodni puta, investitor je bio Turistički centar Zlatibor i lokalna samouprava opštine Čajetina.


Laserski DCI projektor za NU Trstenik

18.06.2019

Iz sredstava dobijenih na tenderu Filmskog centra Srbije, a uz pomoć lokalne samouprave, Narodni Univerzitet iz Trstenika je, nakon prethodno nabavljene kompletne audio opreme, obezbedio nabavku laserskog digitalnog bioskopskog projektora sa pripadajućom opremom, kao i novo platno za svoju bioskopsku salu. Isporučena je i ugrađena vrhunska svetska oprema firmi BARCO i HARKNESS, itd. Ovo je prvi puta da smo isporučili i stavili u funkciju DCI projektor laserskog tipa što je najnoviji tehnološki trend u ovoj oblasti.


Audio sistem i platno za KC Ruma

15.04.2019

Iz sredstava dobijenih na tenderu za preddigitalizaciju Filmskog centra Srbije, a uz pomoć lokalne samouprave, Kulturni centar "Brana Crnčević" iz Rume je nabavio kompletnu audio opremu i novo platno za njegovu bioskopsku salu. Isporučena je i ugrađena vrhunska svetska oprema firmi JBL, CROWN, HARKNESS…


ORPHEO za INFORMATIVNI CENTAR MUP-a u Beogradu

20.03.2019

Početkom marta 2019. isporučena je oprema ORPHEO tipa OTG u novotvorenom informativnom centru MUP-a u Beogradu. Oprema će služiti za potrebe simultanog prevođenja tokom konferencija za štampu ili prezentacija. Celokupno opremanje centra urađeno je zahvaljujući donaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Nemačke.


Audio sistem bioskopa u OKC Zlatibor

25.12.2018

Krajem decembra je za Omladinsko-kulturni centar na Zlatiboru u gradnji isporučena audio oprema za bioskopsku salu. Investitor, Turistička organizacija "Zlatibor" je odlučila da u ovoj fazi nabavi audio sistem bioskopske sale, kao i deo druge opreme za ostale delove objekta. Isporučena audio oprema je nabavljena od renomiranih svetskih proizvođača, firmi JBL, CROWN i DOLBY. Nabavka bioskopskog projekcionog sistema, kao i svih drugih enterijerskih elemenata objekta slede shodno finansijskim mogućnostima lokalne samouprave koja finansira izgradnju objekta.


SCATT trening sistem

05.12.2018

Za potrebe Ministarstva odbrane Republike Srbije isporučeno je početkom decembra nekoliko sistema tipa SCATT MX-02. Reč je o računarski kontrolisanim sistemima - simulatorima za obuku i trening u streljaštvu za različite tipove ličnog naoružanja. Namena opreme je kako za vojnu obuku, tako i za trening u sportskom streljaštvu. Firma SCATT je locirana u Rusiji, ali je zahvaljujući svojim tehnološkim rešenjima koja su zaštićena mnogobrojnim patentima i jedinstvena su u svetu, stvorila veliku i značajnu distributivnu mrežu. Od skora je i AV MULTIMEDIA, kao oficijelni distributer, postao član SCATT porodice.


Konferencijski sistem za Policijsku Upravu MUP

30.11.2018

Krajem novembra za potrebe Policijske Uprave MUP-a u Beogradu isporučen je digitalni kongresni sistem TAIDEN serije HCS-4100, u nastonoj mobilnoj verziji. Ovaj sistem predstavlja jedan od najmodernijih kongresnih sistema sa mnoštvom funkcija koje se očekuju od takvih sofisticiranih konferencijskih uređaja. Ovaj će sistem biti povezan sa odranije isporučenim TAIDEN sistemom za bežično prevođenje serije HCS-5100 koji je realizovan krajem 2017. godine za istog korisnika po donaciji OEBS.


AV oprema za edukativni centar EDB u Kraljevu

20.11.2018

Tokom novembra je isporučena i ugrađena audio i video oprema za sale edukativnog centra u okviru EDB Kraljevo. Nosilac celokupnog projekta opremanja sala bila je firma ENEL PS, a nama je pripao multimedijalni deo: video projektori, ozvučenje i mikrofonski park.


Audio oprema za elektronski bioskop KVART u Kraljevu

20.11.2018

U novembru je isporučena audio oprema za buduću salu elektronskog bioskopa za Multimedijalni centar MR KVART u Kraljevu. Nastavak opremanja navedene sale "džepnog" bioskopa se očekuje u najskorijoj budućnosti. Za ovog partnera nas, inače, vezuje dugogodišnja uspešna saradnja na obostrano zadovoljstvo od samih početaka centra 2002. godine...


Bonitet AA+

03.10.2018

Krajem septembra dobili smo još jednu potvrdu o kvalitetu našeg poslovanja tokom protekle i početkom ove godine. Nezavisna sertifikaciona ustanova CompanyWal ocenila nas je u segmentu konkurentnosti, verodostojnosti i kvaliteta poslovanja za 2018. godinu najvišom bonitetnom ocenom AA+ . Ovu informaciju želimo da podelimo sa vama, našim korisnicima i partnerima kao zajednički uspeh u dosadašnjem radu.

 

 


Migrantski prihvatni centar Obrenovac Migrantski prihvatni centar Obrenovac

23.07.2018

Krajem jula za potrebe Prihvatnog centra za imigrante u Obrenovcu pod Komesarijatom za izbeglice i migracije Vlade RS je isporučen sistem TV i video distribucije. Prihvatni centar je smešten u nekadašnjoj kasarni „Bora Marković“ i trenutno se u njemu nalazi oko 1000 migranata iz bliskoistočnih i srednjeistočnih zemalja, isključivo mladića do 25 godina starosti.

Isporučeni sistem je instaliran u centralnom restoranu i omogućava zabavu i informisanje migranata posredstvom pet video ekrana dijagonale 60“ i nezavisnog prenosnog audio sistema.

Oprema je nabavljena i ugrađena zahvaljujući donaciji budističke humanitarne organizacije TZU CHI iz Tajvana, ogranak iz Nemačke, a koja finansira u koordinaciji sa Komesarijatom i druge potrebe ovog Prihvatnog centra. O tome je TZU CHI Deutchland obavestila javnost i preko svog sajta.

 

 


Otvorena obnovljena streljana u Vojnoj akademiji VirTra u Akademiji Vojske Srbije

23.07.2018

Dana 21. Jula 2018. nakon temeljne rekonstrukcije, otvorena je pištoljska streljana u okviru Vojne Akademije u Beogradu.

U sklopu ovog objekta je naša firma isporučila virtuelnu streljanu kompanije VirTra o kojoj je detaljnije bilo reči u prethodnim vestima. Ovo je prva instalacija ovako sofisticiranog simulacionog sistema za sve oblike vojne obuke u gađanju ličnim naoružanjem u regionu. O tome su izvestili kako pisani mediji, tako i nacionalni TV emiteri.

 

 


VirTra VirTra u Akademiji Vojske Srbije

10.06.2018

Od febrauara 2018., sa kompanijom VirTra postignut je dogovor o zastupanju za Srbiju i region. Kompanija VirTra je osnovana još 1993. i jedna je od prvih firmi u svetu koja je koristila virtuelnu realnost (VR) u svom portfoliju.

Osnovni proizvodni program je baziran na primeni VR u streljačkoj i situacionoj obuci bilo za vojne (Military - MIL) ili policijske (Law Enforcement – LE) potrebe. Visoko sofisticirani hardware i specijalizovani software sa nizom patentiranih tehnoloških rešenja omogućavaju realizaciju virtuelnog simulatora strelišta. Otuda dolazi i naziv kompanije Vir(tual) Tra(ining). Navedena visokotehnološka rešenja su primenjena, kako na klasičnoj streljačkoj obuci sa različitim oblicima meta, tako i nizom interaktivnih simulacija terorističkih napada ili vojnih akcija na terenu sa velikim brojem različitih scenarija.

Simulacije su visoko verodostojne i realizovane su kombinacijom video klipova i računarski generisane grafike (Computer generated imagery - CGI). Osobenost tehnološkog rešenja i prednost VirTra u odnosu na druge proizvođače sličnog profila, je u tome što se u simulaciji koristi stvarno i postojeće oružje korisnika koje se posebnim adapterima modifikuje za primenu u simulatoru. Adapteri omogućavaju visoku balističku preciznost za niz vrsta ličnog naoružanja (pušaka i pištolja) različitih svetskih proizvođača. Osim toga, adapteri omogućavaju simulaciju trzaja usled opaljenja čime se postiže potpuna verodostojnost. Najbolja ilustracija mogućnosti sistema je u sledećem video klipu.

Zahvaljujući ovim komparativnim prednostima, VirTra je je trenutno najznačajniji svetski proizvođač ove vrste opreme i isporučilac za sve bezbednosne i druge specijalizovane organizacije u SAD, ali i u svetu. Lista referenci sadrži više od 1000 instalacija raznih sistema od kojih su ovde navedeni najvažniji.

U martu 2018. je potpisan ugovor sa Ministarstvom odbrane RS, Upravom za nabavke i prodaju o isporuci i instalaciji jednog trenažnog simulatora tipa V-ST PRO za potrebe Vojne Akademije. Isporuka je završena i u toku je probni rad sistema kao i  obuka korisnika.

 

Tour i Self Guide sistemi u Narodnom muzejuTaiden, MUP Republike Srbije

17.05.2018

Krajem marta je za rekonstrusani Narodni muzej  isporučen i pušten u funkciju sistemi informisanja o muzejskim eksponatima koji se uobičajeno nazivaju visitor guide sistemi. Zapravo radi se o dva nezavisna sistema: tour i self guide. Oprema za oba sistema je proizvedena u Francuskoj, u firmi ORPHEO prema svim svetskim standardima.

Gotovo u potpunosti identični sistemi isporučeni su septembra prošle godine za Muzej savremene umetnosti, o čemu smo obavestili javnost preko našeg web site-a sa više tehničkih detalja i podataka o našem partneru, firmi ORPHEO.

U toku je priprema multimedijalnog sadržaja od strane kustosa Narodnog muzeja, koji će biti saglasan osnovnoj muzejskoj postavci koja je u pripremi. Kad bude spreman, predmetni sadržaj će biti implementiran u self guide aplikaciju na isporučenim uređajima i biti raspoloživ posetiocima.


 

Bežično simultano prevođenje Taiden, MUP Republike Srbije

18.12.2017

Početkom decembra po donaciji Misije OEBS u Srbiji isporučena je i ugrađena oprema sistema bežičnog simultanog prevođenja. Radi se o implementaciji komponenata projekta: "Jačanje regionalne saradnje u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem migranata (ExB project 2400679)", a na osnovu potpisanog Memoranduma o razumevanju izmedju Misije OEBS i MUP Republike Srbije. Oprema je proizvod firme TAIDEN, svetski poznatog kineskog brenda iz oblasti Šenžen. Od mnogih izuzetno značajnih referenci ovog proizvođača u svetu dovoljno je spomenuti opremu kongresnog sistema za veliku salu Generalne Skupštine UN u Njujorku. Ovo je jedna od prvih isporuka ovog proznatog proizvođača u Srbiji.


 

Tour i self guide sistem za Muzej savremene umetnosti Muzej savremene umetnosti

05.10.2017

Krajem septembra za potrebe projekta rekonstrukcije Muzeja savremene umetnosti isporučen je i pušten u rad sistem informisanja o muzejskim eksponatima koji se uobičajeno nazivaju visitor guide sistemi. Zapravo radi se o dva nezavisna sistema: tour i self guide. Oprema za oba sistema je proizvedena u Francuskoj u firmi ORPHEO prema svim svetskim standardima. Kompanija ORPHEO čiji smo zastupnik za Srbiju je jedna od najznačajnijih u svetu koja se bavi ovim programima. Sedište joj je u Grenoblu, ali sa mnogim odelenjima u velikim gradovima Evrope i SAD. Referentna lista je više nego impresivna i obuhvata preko 1000 realizovanih lokacija. Među najznačajnijim ćemo napomenuti samo nekoliko: Luvr, Prado, NASA centar, Akropolj, Olimpijski muzej u Lozani, Grand central station muzej u Njujorku...

Tour guide sistem podrazumeva komplet od 24 jedinice tipa OTG sa svojim koferom za odlaganje i punjenje ugrađenih akumulatorskih baterija. Svaka od jedinica se može programirati da bude prijemnik ili predajnik. U slučaju MSU, predviđeno je da tako mogu biti programirati do tri podgrupe. Svaka od njih je nezavisna i ima jedan predajnik za vodiča i potreban broj prijemnika za slušaoce-posetioce. Vodič (guide) predvodi grupu govoreći u svoj naglavni mikrofon, a slušaoci ga u kretanju prate na svojim slušalicama. Domet signala je u prečniku 100 m oko vodiča.

Muzej savremene umetnosti Self guide sistem je baziran na zasebnim komunikacionim jedinicama tipa NOVA koje na ulazu dobijaju individualni posetioci. Jedinica je u stvari mali tablet sa touch screen ekranom i slušalicama. Izvođenje jedinica je robustno i one su zaštićene od oštećenja pri padu, grebanja i slično. U jedinice je učitan unapred pripremljen program-aplikacija koja sadrži niz multimedijalnih prezentacija (fotografije, tekst, muziku, video klipove ili njihove kombinacije) za pojedine eksponate ili grupe eksponata. Na samom početku rada se posetiocu daje mogućnost da izabere jezik na kome želi da sluša ili čita sadržaj koji se izlaže. Izbor sadržaja vezanog za eksponat moguć je pregledom liste na ekranu uređaja i dodirom željenog naziva ili dodirom oznake eksponata na mapi prostora koja se prikazuje na ekranu. Treći, najatraktivniji način za pristup multimedijalnom sadržaju za određeni eksponat je iščitavanjem QR (kvadratnog) koda koji je postavljen uz njega. Posetilac jednostavno uperi kameru ugrađenu u NOVA jednicu na QR kod, sistem ga prepoznaje i automatski startuje odgovarajući program. Po korišćenju, jedinice se odlažu u specijalne kutije koje su ujedno i punjači ugrađenih baterija.


 

Ozvučenje Muzeja savremene umetnosti Muzej savremene umetnosti

05.10.2017

Krajem septembra za potrebe projekta rekonstrukcije Muzeja savremene umetnosti isporučen je i pušten u rad centralni uređaj ambijentalnog i alarmnog ozvučenja. Isporučena oprema: audio matrica, pojačavači, pozivne konzole, zvučni izvori itd. su najvećim delom proizvod firme ElectroVoice, a delom nemačke firme RCS. Sva oprema je saglasna svetskim standardima, uključujući standarde familije EN 54 koji definiše audio sisteme za rad u protivpožarnom alarmnom režimu.

Prilikom standardnog emitovanja ambijentalne (background) muzike, sistem je projektovan i izveden tako da omogućava automatsku promenu nivoa muzičkog signala u određenim prostorijama, zavisno od nivoa buke, odnosno žamora posetilaca u tom prostoru. Ovo upravljanje je realizovano pomoću DSP (Digital Signal Procesing) funkcije u isporučenoj audio matrici koje obrađuje signale primljene od ambijentalnih mikrofona i na osnovu njih reguliše nivo korisnog signala. Upravljanje izvorima signala, kao i opštim nivoima se vrši sa touch screen kontrolnog panela koji se nalazi na portirnici.

Osim funkcije pozadinskog ozvučenja, sistem obezbeđuje i mogućnost emitovanja alarmnih poruka bilo unapred spremljenih na digitalnom mediju, bilo sa pozivne mikrofonske jedinice kod portira ili preko telefonske centrale pozivom na određeni lokalni broj. U svim slučajevima alarmnog obaveštavanja se aktivira prinudni uklop u onim zonama u kojima su ugrađeni atenuatori, kao što su kancelarije i službeni delovi objekta.


 

Digital Cinema media server Dom omladine

10.05.2017

Polovinom aprila, za bioskopsku salu Doma omladine u Beogradu, isporučen je i montiran zamenski Digital Cinema media server za reprodukciju 2D i 3D filmova u 2K i 4K rezoluciji sa video izlazom dual HD-SDI, digitalnim AES/EBU audio izlazima od 16 kanala, kapacitetom diskova 3 х 2 TB (RAID 5, SATA II drives), SMPTE titlovanjem i kućištem 19“/4HE tipa DOLBY DOREMI DCP-2K4 (DCP4-DCI), umesto neispravnog postojećeg i to manjeg kapaciteta.


 

Velika sala Centra za kulturu Tivat Dom omladine

09.05.2017

Početkom aprila je izvršena montaža i puštanje u rad digitalne opreme u bioskopu velike sale Centra za kulturu Tivat, Crna Gora


 

FEST FORWARDFEST FORWARD

24.02.2017

Filmski centar Srbije u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, Megacom Film i organizatorima FEST 2017. je najavio događaj FEST FORWARD. Ovo događanje je preraslo u Konvenciju filmskih distributera i prikazivača Srbije i održava se, kao i prethodnih godina pred početak FEST-a, ovaj puta 3.-4. marta. Organizuje se u objektu Jugoslovenske kinoteke u ulici Uzun Mikrova 1. u Beogradu. Naša kompanija će, u cilju podržavanja ovog događaja od značaja za srpski film i kulturu uopšte, participirati i to sa prezentacijom sopstvenog zastupničkog programa. Prezentiraćemo i značajnu referentnu listu nastalu tokom poslednjih više od dvadeset godina aktivnog angažovanja na ovom, kao i EX-YU tržištu. Prezentacija je planirana za 3. mart u 14,00 časova.


 

Dolby CP 750DOLBY CP 750

14.02.2017

Poslednjih meseci 2016. kao i početkom ove godine AV MULTIMEDIA je isporučila i treći digitalni filmski audio procesor DOLBY CP 750 po tenderima koje su raspisali Dom kulture Čačak, Centar za kulturu Mladenovac i poslednji, Kulturni centar Ruma za svoje bioskopske sale. Sredstva za nabavku po ovim tenderima obezbedilo je Ministarstvo kulture preko FCS (Filmski centar Srbije) konkursa za predigitalizaciju bioskopa u Srbiji koji je raspisan u drugoj polovini prošle godine.


 

OSRAMOSRAM

13.02.2017

Tokom januara 2017 produžen je ugovor o autorizovanom partnerstvu sa čuvenom svetskom kompanijom OSRAM u domenu profesionalnog rasvetnog programa, ili kako to definiše sam OSRAM - foto optike. Zahvaljujući ovom ugovoru AV MULTIMEDIA će svojim komitentima nastaviti da omogućava nabavku i ugradnju OSRAM lampi za pozorišta, bioskope, kao i sve druge profesionalne namene, direktno i pod veoma povoljnim uslovima.


 

SENNHEISERSennheiser

01.02.2017

Tokom januara 2017 produžen je ugovor o autorizovanom partnerstvu sa čuvenom svetskom kompanijom SENNHEISER u domenu profesionalnog audio programa. Zahvaljujući ovom ugovoru AV MULTIMEDIA će svojim komitentima omogućiti nabavku, ugradnju i servis SENNHEISER opreme direktno i pod veoma povoljnim uslovima.


 

Mala sala, Centar za kulturu, ValjevoCentar za kulturu, Valjevo

21.12.2016

Krajem prošle godine završena je isporuka i ugradnja kompletne audio i projekcione opreme, kao i stolica za obnovljenu malu salu u okviru Centra za kulturu u Valjevu. Sala sa 85 sedišta opremljena je vrhunskom audio opremom firmi ElectroVoice, USL i JBL. Projekciona oprema prema DCP standardu je od firme BARCO sa ugrađenim serverom i sa VOLFONI sistemom za 3D reprodukciju. Isporučeno je i stavljeno u funkciju DALITE prenosno platno koje omogućava da se, zajedno sa frontalnim zvučnicima audio sistema, po potrebi ukloni sa bine. Time se omogućava višenamenska upotreba sale što je dodatno podržano nezavisnim instalacijama za priključenje mikrofona i IT distribucije signala na bini. Sala je svoju promociju, u punom smislu te reči, doživela tokom Valjevskog filmskog festivala održanog od 22. do 25. decembra 2016. o čemu je izveštavala celokupna srpska štampa.

 

STOPSHOP, NišCineplexx Niš

10.11.2016

Završena je montaža projekcione i audio opreme za multipleks bioskop Cineplexx u novootvorenom tržnom centru STOPSHOP u Nišu. Bioskop ima pet sala sa ukupno 850 mesta. Svečano otvaranje multipleksa predviđeno je za 10. novembar 2016. Time će Niš, kao značajan regionalni centar sa više od 200.000 stanovnika, značajno uvećati broj bioskopskih sala sa sadašnjih tri na osam..

 

Neumann bcm104RUSSIA TODAY

10.08.2015

Početkom avgusta je za Beogradsko dopisništvo radija informativne agencije RUSSIA TODAY (РОССИЯ СЕГОДНЯ) isporučen komplet mikrofona firme NEUMANN sa priborom. Mikrofoni će biti instalirani u radijskim studijima dopisništva u Jevrejskoj ulici u Beogradu. Adaptacija objekta i instalacije, kao i realizacija studijskih i drugih pratećih tehničkih i administrativnih prostora je u toku. Završetak se može očekivati sukcesivno do kraja godine.

 

AMANETAMANET

27.07.2015

Film AMANET u produkciji firme SPOTLIGHT i u režiji Nemanje Ćipranića nominovan je za učešće na Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu 2015., Kanada. Film je nominovan za učešće u takmičarskom (zvaničnom) programu debitantskog filma. MFF Montreal je jedan od četiri svetska međunarodna filmska festivala A kategorije i najznačajniji međunarodni filmski festival na Severnoameričkom kontinentu, akreditovan od FIAPF, a koji je startovao davne 1977. godine - pre bezmalo 40 godina. Kako smo pomogli produkciju i proizvodnju filma kao sponzori, želimo ovu lepu vest o velikom uspehu mladog i obećavajućeg režisera Nemanje Ćipranića, podelimo sa vama – našim komitentima i saradnicima.

 

CADMUSCADMUS

10.06.2015

U Budvi, Crna Gora, je početkom juna izvršena montaža i puštena u rad oprema za multipleks bioskop CADMUS. Tri sale sa opremom po DCI standardima, kao i jedna sala sa takozvanim “elektronskim bioskopom” za prikazivanje dečijih i drugih filmova sa DVD ili BR medija su integrisane u veoma privlačan prostor u centru grada.

 

 

Sava CentarSava Centar

02.06.2015

Krajem maja je izvršena montaža i puštanje u rad video opreme za digitalni bioskop u Centru SAVA u Beogradu. Projektor BARCO DP4K-32B koji je isporučila firma TSE je, uz isporuku prateće opreme, stavljen u funkciju. Time je konačno, nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja tokom proteklih godina, završena digitalizacija najveće bioskopske sale na Balkanu.

 

 

IZSIZS

10.05.2015

Krajem aprila je za radijski studio Islamske Zajednice Srbije u Beogradu isporučena studijska oprema po donaciji Ambasade UAE. Oprema je bazirana na mikrofonskom parku AKG i digitalnom mikseru SONIFEX i puštena je u rad početkom maja.
Za sada radio IZS emituje program isključivo preko interneta, ali postoji želja za proširenje kako načina emitovanja, tako i studijskih kapaciteta.

 

Makiš IIMakiš II

02.03.2015

Krajem februara 2015. definitivno je pušten u rad video zid u sklopu sistema tehnološkog nadzora i upravljanja fabrikom vode Makiš II. Naručilac posla, Beogradski vodovod i kanalizacija koji je od Izraelske firme TAHAL kupio tehnologiju i opremu za prečišćavanje vode. U okviru te tehnološke opreme, SCHNEIDER ELECTRIC Srbija isporučio je SCADA sisteme za upravljenje, regulaciju i merenje. U sklopu te opreme smo, kao podizvođači isporučili video zid koji služi za prikaz tehnoloških procesa sa svim detaljima i sinoptičkim prikazom proizvodnog ciklusa. Oprema je isporučena pre više od godinu dana i sad je finalizovana njena montaža i puštanje u rad. Radi se video zidu (video wall) proizvođača BARCO iz Belgije i sastoji se od četiri monitora (cube) sa dijagonalom od 72“ i rezolucijom Full HD svaki. Oprema je namenjena za permanentni rad 24/7, a kao izvori svetla se koriste LED lampe sa vekom trajanja od 100.000 sati. Sistem je opremljen podsistemom SixtSense koji omogućava automatsko međusobno ujednačavanje boje i intenziteta osvetljaja svih monitora.

KladovoKladovo

02.03.2015

Početkom januara završena je isporuka i ugradnja opreme za elektronsko obezbeđenje i video nadzor Onkološkog odelenja Bolnice u Kladovu. Investitor, PNNL iz SAD obezbedio je donaciju sredstava za kvalitetno obezbeđenje pomenutog odelenja zbog prisustva „kobaltne bombe“, radioaktivnog izvora za zračenje malignih obolenja. Ovo je drugi puta, nakon više od šest godina da jedna agencija Vlade SAD donira istom objektu sredstva za istu namenu. Ovaj puta je tehničko rešenje realizovano primenom najnovije tehnologije i up-to-date opreme renomiranih svetskih proizvođača.

 

PrijedorPrijedor

02.03.2015

 Krajem januara 2015. bioskopu „Kozara“ u Prijedoru isporučena je i puštena u rad oprema digitalne filmske biblioteke. Oprema služi za skladištenje filmova u DCP formatu koji se prikazuju na opremi digitalnog bioskopskog sistema, a koji je isporučen pre više od godinu dana.

 

 

 

* * *
Preduzeće AV MULTIMEDIA d.o.o. kao sukcesor firmi NT+MILENIJUM i AVC Group iz Beograda, i pravni naslednik ove druge,
nastavlja sa radom na tržištu Srbije, ali i susednih zemalja, prvenstveno sa EX-YU prostora.